MedIQ

A héten Hollandiában mutattam be a Webicina.com-ot és volt szerencsém Lee Aase előadását is látni. Ő a méltán sokszor emlegetett Mayo Clinic informatikai vezetője és a híres klinika online megjelenésért felelős. Évekkel ezelőtt elhelyeztek a klinikán egy zongorát, ami érdekes eredményhez vezetett. Egy idős pár egyszer csak használni kezdte, amit persze rögzítettek és megosztottak a klinika blogján, Twitter és Youtube csatornáján. 

Hamar közel 5 millió látogatója lett a videónak és a pár több amerikai televíziós showműsorba is meghívást kapott. 

Lee bemutatta előadásában, hogy mindez kb. 75 dollárjába (kb. 13,000 Ft) került az USA második legjobb klinikájának, míg a zene eljuttatása az emberekhez megfizethetetlen. Hasonló történet esett meg Alex Walton-Creutz-cal, akinek az édesanyja jár évek óta kezelésre, ezalatt pedig fia zongorázik a klinikán. 

Ennek is több százezres a látogatottsága. Félreértés ne essék, nem arra gondolok, hogy a Mayo klinikán eshet csak ilyen meg vagy pont a klinika inspirálja ily módon az embereket, hanem arra, hogy ez az a klinika, mely nagyszerűen felépített online megjelenésével el tudja juttatni az ilyen teljesítményeket az emberek széles rétegéhez.

Mi köze ennek az orvosláshoz? Semmi. Mi köze ennek a kórház és a beteg közötti kapcsolathoz, az bizony felbecsülhetetlen.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr231459183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A vagyonvédelem a H1N1 felelőtlen terjesztője 2009.10.19. 23:29:46

Szituációs játék. A szereplők: biztonsági őrök és az újinfluenza-vírus, a H1N1. Tulajdonképpen a vagyonvédelmen kívül írhattam volna még a fél országot is, ezek az emberek azok, akik nem rendesen bejelentve - a.k.a. minimálbérre bejelentve -, vagy egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.19. 16:09:17

Oh, dehogy nincs köze az orvosláshoz és a gyógításhoz! Az zene, önmagában gyógyír. Több nyugati klinikán is használnak ún. zeneterápiát kiegészítő kezelésként:)

Szóval, a zongora, fantasztikus ötlet volt.

Vajon, az ÁNTSZ beengedne itthon egy zongorát????

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.10.19. 23:30:48

Szia NCurse! Betrackeltem egy H1N1-ről szóló blogbejegyzésem, lévén a blogod profiljába vág. Ha zavar, akkor szedd ki nyugodtan.

valerio 2009.10.20. 02:12:27

Mi ebben a különös? A Heim Pál Germekkórházban December 7-én például OPERAELŐADÁS lesz, de hát ugye ha nálunk van, akkor az nem csoda, pedig a produkciónak "jutúbja" is van:
www.youtube.com/watch?v=gfLPAvspbpI

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.20. 09:36:03

@valerio: sem a youtube videónál sem a megadott honlapon nem szerepel ez az információ. Kifejezetten szegényes, sőt nulla az információ, a tájékoztatás. Mégis? Honnan kellene tudnunk erről?

@H1N1virus: szerintem, ha ma valaki valamit el akar lopni, azt el is lopja, nagyságtól, értéktől rögzítettségtől és súlytól függetlenül. Bár, nekem eszembe sem jutott, hogy valaki azért megy egy klinikára, hogy onnan, akár zongorát vagy bármi mást lopjon.
süti beállítások módosítása