MedIQ

Abban a világban, ahol a páciensek otthonosabban mozognak online, mint orvosuk, nem árt, ha van egy a mai igényeknek megfelelő online megjelenése is a rendelőnek, vagy akár a kórháznak. Két rendelőt mutatok be, melyek egyben példaként szolgálhatnak azon rendelők számára, melyek szeretnék megcélozni az online keresgélő betegeket is.

ENT House: A fül-orr-gége online fellegvára

Az ENT House-nak, mely mögött Dr. Horváth Tamás áll, van egy gyakran frissített, hasznos információkat, betegségleírásokat tartalmazó blogja, Facebook megjelenése, Twitteren aktívak ráadásul érdekes cikkeket osztanak meg és szétválasztották az angol és a magyar nyelvű streamet is. Emellett a Friendfeeden, a Posterous-on, Del.icio.us-on is van accountjuk.

Kindler Medical: pszichológiai magánrendelő

Megfelelően felépített website, hírek rovat, online bejelentkezés a betegek számára és aktívan tartott Twitter megjelenés.

Akinek tudomása van hasonló jó példákról, legyen szíves ossza meg velünk és máris bővíthetem a listát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr931426573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H1N1virus 2009.10.05. 09:32:48

Kindler annyira nem tökéletes, persze jobb, mint a semmi!

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.05. 09:52:04

Köszönjük, hogy megemlítettél minket:)

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.05. 09:56:22

@H1N1virus: Építőjellegű kritika? Egyéb észrevétel?

Nemcsak odafigyelünk, de adunk is Ügyfeleink, Pácienseink visszajelzésére. Tehát, ami most van, az igazodik, az Ő igényeikhez.

Megköszönnénk, ha kifejtenéd a véleményedet.

Köszönjük.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.10.05. 09:59:26

@H1N1virus: Olyan dolog nincs, hogy tökéletes :). Azért érdemes dr. Kindler Réka ténykedését nyomon követni a twitteren, ahol fáradhatatlanul teszi közkinccsé a pszichológiai, egészséges táplálkozással kapcsolatos, és fitoterápiás híreket. A blogja is naponta frissül.

Mindenesetre köszönöm Berci a bejegyzést, nagyon kedves! Ugyanakkor viszont nem jó hír, hogy a lista két rendelőnél megállt. Pont tegnap olvastam ezt: ebennett.org/hsnl_10_04_0/ Az USA-ban pl. 284 twitter accountot visznek kórházak. És ezek csak a kórházak, a rendelők vagy az individuális orvosok nincsenek is benne! Van még hova fejlődnünk... A közösségi háló a mai világban a legalkalmasabb arra, hogy emberközelivé tegye az egészségügyet, és releváns információval lássa el a betegeket.

A bejegyzésedhez még két kiegészítés:
1. Az "Ez a műsor nem jöhetett volna létre..." mintájára: "Az ENT House Budapest közösségi online megjelenése nem jöhetett volna létre, ha nincs a MedIQ blog, valamint Meskó Berci fáradhatatlan misszionárius ténykedése a web2.0 és az egészségügy összeboronálásán." Ez így van. Egyfajta mentor szerepet töltesz be a magyar nethasználó egészségügyeseknek (nekem mindenképpen), és azt hiszem, ezt nem szégyen bevallani.
2. Bár van posterous és friendfeed accountja is a rendelőnek, de ezeket már nem használom. A sok platform közül nem kell, sőt nem is lehet mindehol ott lenni. Ennek okairól itt írtam: ent-house.blogspot.com/2009/08/valtozasok-az-ent-house-budapest.html

Itt pedig örülnék, ha a betegek és az érdeklődők is elmondanák a véleményüket a platformokról: ent-house.blogspot.com/2009/09/ent-house-budapest-rendelo-kozossegi.html
Hiszen főleg miattuk használom így a netet.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.05. 10:23:31

A cím alapján azt reméltem, hogy állami/önkormányzati rendelőknél tapasztalhatunk ilyen elképesztő fejlődést, de úgy látszik náluk marad a frame-es gagyi honlap 3 éves információkkal :(
Pedig egy jó honlap, szakszerű információkkal hasznos tud lenni. Főleg az eü-ben. Az ember rákeres valamire, van rá negyvenezer találat, és akkor tudd, hogy melyik hiteles, és melyik nem.

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.05. 11:11:27

@HTamas: Köszönöm, Tamás!:) Ahogyan te is, én is építőjellegű kritikákat, észrevételeket vártam/varok. Igaz, nem panaszkodhatunk, mert e-mailben vagy éppen személyesen rengeteg visszajelzést kapunk, aminek nagyon örülünk és hálásak is vagyunk.

Igaz, gazadságilag összehasonlíthatatlan a "kis" magánrendelőkkel, de pl. a Telki Kórháznak is nagyon profi, informatív honlapja van. Náluk is lehet pl. online felületen bejelentkezni, információt kérni és hírlevelük is van. Letölthető dokumentumokkal is szolgálnak.

Bercinek, tényleg sokat lehet köszönni, hiszen rengeteg ötlet van a blogjában. Sokszor, ránk már csak az vár, hogy a magyar viszonyokra adaptáljunk egy-egy lehetőséget:)

Üdv, Réka

Limonade (törölt) · http://limonadeblog.blogspot.com 2009.10.05. 23:55:52

Igen nagy szükség van az ilyen jellegű oldalakra!
Én kimondottan netről nézem az infókat, ha valami tünetre vagy betegségre kíváncsi vagyok...
Persze azért elárulom hogy nem szedek semmilyen gyógyszert, és nem vagyok beteg.
Viszont azért hogy képbe legyek, mindig szakítok ídőt az ilyen olvasmányokra!
Elő is fizettem a fent említett oldalakra :)

Jó egészséget mindenkinek!

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.10.06. 21:40:28

Ezt most találtam: Szükséges-e a kórházaknak a közösségi hálón megjelenni? bit.ly/xQxw4

KindlerMedical · http://kindlermedical.blogspot.com/ 2009.10.07. 16:41:08

Srácok! Remélem, jól sikerül a mai prezitek és mindketten írtok róla egy-egy bejegyzést:) Üdv, R.
süti beállítások módosítása