MedIQ

Írtam már többször is a Pharmasurveyor oldalról, ahol meg tudjuk nézni, hogy a gyógyszerek, amiket szedünk, milyen interakcióban vannak egymással és milyen eséllyel számíthatunk a különböző mellékhatásokra. Szeretem ezt a site-ot, szoktam is ajánlani.

De az egy teljesen elvetélt ötlet, hogy felhasználók értékelik a gyógyszerek hatékonyságát. Ugyanis senki sem tudhatja biztosra, az adott felhasználó nem egy gyógyszercég alkalmazottja vagy más érdekelt személy. Elég csak a múltkori Merck-es botrányra gondolni.

Azaz aki RateADrug.com-ról szerez be információt, legyen nagyon nagyon óvatos.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr841132741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drHorváthTamás · http://drhorvathtamas.com/ 2009.05.20. 20:11:26

Én ezt a RateADrug dolgot kifejezetten veszélyesnek gondolom, pont azért, mert gyógyszerről van benne szó. Azzal ölni is lehet.
Ráadásul kb. ugyanolyan, mint ez: melyik autó jobb, a kék színű, vagy az ötajtós? Egymással adott esetben nem összehasonlítható dolgok összeméréséről van itt szó, ráadásul ezt hozzá nem értők tehetik. Van olyan szituáció, mikor az egyik jobb, máskor meg a másik, de minden gyógyszernek megvan a maga konkrét indikációja, és 2, ugyanolyan panaszú beteg is lehet tök más. Sőt!
Erre a kérdésre már csak azért is rámozdulok, mert számtalanszor kapom meg a rendelőben: "Doktor Úr! ...-t írjon fel, mert az a szomszédasszony torokfájását is elmúlasztotta!" Talán bízza rám. A szomszédnak lehet, hogy vírusos torokgyulladása volt, neki meg refluxa van. Most meg majd azt mondják, hogy azt írjam fel, ami a RateADrug-on vezet... Kész röhej.
süti beállítások módosítása