MedIQ

Úgy tartja a mondás, hogy abból lesz jó sebész, akinek nem remeg a keze. Na ezt el lehet felejteni, mivel a 3D Da Vinci robotsebészet ezt az egész alapelvet felrúgja. Nyugodtan ki lehet jelenteni, ma már abból lesz jó sebész, aki megfelelő mennyiségű videójátékot játszott gyerekkorában és még tanulni sem rest... 

Lehet erről még olvasni Haidegger Tamás angol nyelvű blogján is.

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr1001054414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hun.Spb · http://www.hunspb.blog.hu/ 2009.04.17. 12:06:30

Tudjuk ÉSSZEL, hogy a számítógépek, robotok, stb, sokkal precízebbek, pontosabbak, mint az ember. Sokkal kevesebb dolog befolyásolja őket, nincs fáradság, rosszkedv, átmulatott éjszaka, egészségügyi probléma, ami rontaná a teljesítményüket.

Miért van rosszÉRZÉSÜNK mégis, hogy számítógép vezeti a metrót, vagy robot operál engem? Tudjuk, hogy a programot ember írta és ember felügyeli, tudjuk, hogy a sebész-robotot ember irányítja, mégis idegenkedünk ettől.
süti beállítások módosítása