MedIQ

Megjelent az első ún. "crowdsourced" egészségügyi könyv, amit a CureTogether.com közösségi oldal páciensei készítettek. A CureTogether lényegében egy nyílt orvosi kutatást végez, ahová bárki csatlakozhat. Ez esetben 190 nő osztotta meg a vulvodynia-val kapcsolatos tapasztalatait.

A vulvodynia a szeméremtest krónikus kellemetlen érzése, illetve fájdalma. Azokban az esetekben, amikor nincs a szeméremtesten fertőzésre, vagy egyéb bőrbetegségre utaló, látható, vagy laboratóriumi módszerekkel kimutatható elváltozás. Jellemző a szeméremtest égő, csípő fájdalma, mely jelentkezhet egy jól körülhatárolt területen belül, vagy a szeméremtest kiterjedtebb területén is. (Forrás: Körúti Orvosi Centrum)

Ez a nagyszerű ötlet a Várószoba.hu oldalán is megvalósítható lenne. A Várószoba ugyanis most nyitotta meg közösségeit, így bárki könnyen követheti az őt érdeklő témák legújabb történeteit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr1944269

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: A páciensek könyvet írnak: CureTogether.com < It’s all about the trends 2009.05.21. 00:16:21

[...]vagy egyéb bőrbetegségre utaló, látható, vagy laboratóriumi módszerekkel[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása