MedIQ

Ivor Kovic, egy horvát orvos, nagyszerű blogot ír a web orvosi lehetőségeiről, eszközeiről, most éppen az orvosi valóságshow-kat vette szemügyre és mindössze hármat talált, ahol orvosok munkáját vagy páciensek életét követhetjük nyomon közelről. Persze ezek a műsorok nem teljesen hasonlítanak a megszokott valóságshow-struktúrára, de azért mégis újszerűek a televíziózásban.

A világhírű John Hopkins kórházban 1500 órányi anyagból állítanak össze egy-egy részt. Online is meg lehet tekinteni.

New Yorkban, a dél bronxi St. Barnabas kórházban forgatják, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet és meg is szokott.

Egyediségét az adja, hogy a kórházban, kézben tartott MiniDV camcorderekkel veszik fel, így tényleg valóságshow hatást keltenek. 

És ha már valóságshow, a Street Watch mentős blog leírta percről percre, hogyan kezeltek egy beteget, akinek szívinfarktusa volt. A leírást rengeteg EKG is illusztrálja.

  • 8:07-kor telefonáltak a mentőknek, hogy a betegnek mellkasi fájdalma van.
  • 8:15-kor már ott voltak a mentősök.
  • 8:30-kor már a kórházban húztak le EKG-t.
  • 9:08-kor már az elzáródott eret is ellátták, egy ballont fújtak fel benne, hogy fenntartsák a keringést az egyébként özvegycsinálónak nevezett bal elülső leszálló ágon.

Nagyon érdekes esettanulmány ez...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr12795165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása