MedIQ

Talán mostmár a legjobb esetgyűjteményt mondhatja magáénak az MDPIXX portálja, mely orvosi esetleírásokat, képeket és videókat is gyűjt. Szám szerint 1800 esetet és 12 000 képet/videót töltöttek fel orvosok a site-ra.

Az eddigi piacvezető a Clinical Cases and Images volt, de ott nehézkes a feltöltés és a web felhasználói lényegében ki vannak zárva a folyamatból. Az MDPIXX-et a világ orvosai töltik fel tartalommal, ráadásul egyszerre több nyelven is.

Ha veszünk egy esetet, láthatjuk az eset részleteit, leírását, a kapcsolódó Pubmed cikkeket és a feltöltött képeket, esetleg videókat.

Ma már az sem ritkaság, ha az ilyen site-ok pénzt ajánlanak a tartalomért. Az Endovascular.org Forum például 2000 dollárt fizet annak az orvosnak, aki általuk elfogadható minőségben leírt esetet tölt fel.

Mikor lesz magyar nyelvű esetgyűjtemény? Vagy ha van, hol?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr12567686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2008.07.14. 18:14:38

Ez aztán a gyűjtemény!

Berci, amíg itthon az orvosoknak nap mint nap azzal kell megküzdeniük, hogy egyáltalán el tudják tisztességesen látni a betegeiket, és állandóan az állásuk miatt kell aggódniuk, egyszerűen nincs energiájuk még ahhoz is hogy képeket és eseteket osszanak meg. Amíg az egészségügyben nincs változás ezen a téren sem lesz..sajnos.

De hogy egy kicsit vígasztaljalak, nézd meg ezt az oldalt, azért a remény hal meg utoljára: www.endoscopia.hu/
süti beállítások módosítása