MedIQ

Biztos sokan emlékeznek a Lorenzo olaja című filmre, melyben a gyógyíthatatlan betegségben (adrenoleukodisztrófia) szenvedő gyermek elszánt szülei találtak egy kezelési módot, mellyel gyermekük a várt tizenéves kor helyett 30 évet élt meg. A BBC adta hírül, hogy a napokban Lorenzo Odone elhunyt.


Port.hu


Az elképzelésben tényleg van üzlet, és lehetőség is. A kérdés az, hogy hová helyeződik majd a hangsúly, és biztonsági szempontból mennyire lesz erős a Google Health szolgáltatása. Márpedig a SPAM világa bebizonyította, hogy a gyógyszeriparban van üzlet: egy-egy komolyabb biztonsági rés közvetlen felfedezése előtt majd felfigyelhetünk a SPAM-ben reklámozott gyógyszerek aktualizálódására (feltételezhetjük, hogy személyes visszaélésekre nem kerül sor, de talán ez a legveszélyesebb eset).

  • Az Indexen lehet olvasni egy a rákkal kapcsolatos új diagnosztikai és kezelési módszerről, mely a nanorészecskék világába vezet.
A módszer más, de a lépték ugyanaz:


  • Távirányítású egészség (Medipress): Annak mintájára, ahogy online személyes egészségügyi feljegyzéseket hoznak létre a robotsebészet támogatására, van értelme annak is, hogy létrehozzanak egy távirányítású egészségügyi központot, mely segítheti az ápoló személyzet munkáját.


A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr25501734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robina 2008.06.03. 18:38:59

istenem.... egyik legkedvesebb filmem volt. vajon megére őt 30 évig életben tartani?
süti beállítások módosítása