MedIQ



A Holdon lévő por nem csak tisztasági gondokat okozhat az ott tartózkodó űrhajósoknak, hanem komoly egészségügyi problémák forrása is lehet - állítják amerikai tudósok. A Holdra való visszatérést tervezve, az Országos Űrkutatási Bioegészségügyi Intézet (NSBRI) munkatársai a holdpor emberi tüdőre gyakorolt hatásait vizsgálják, annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyire veszélyezteti a finom por az űrhajósok egészségét. A kutatási eredmények jelentősen befolyásolhatják egy jövőbeni holdbázis felépítését, amellett, hogy a földi orvostudomány számára is hasznosak lehetnek.
  • Szívstátusz köpetből: Köpetünket egy speciális csőbe helyezzük, azon pedig egy nano-chip segítségével meg tudják állapítani a szív-és érrendszeri státuszunkat. A vizsgálatot arra alapozzák, hogy nemrég fedeztek fel olyan vérben/nyálban lévő fehérjéket, melyeket összefüggésbe hoztak a szív állapotával. (Medgadget)



Orvostudomány/ 8
Politikai tudományok / 7
Történelem/ 6
Nyelv/ 5
Teológia/ 2

  • Én is imádom a Wikipédiát, de talán ennyire azért nem:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr36473472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2008.05.17. 19:31:13

8..azt mindig is tudtam,hogy az orvostanhallgatók tudnak élni,bár azt hittem a bölcsészek ebben simán vernek minket!
8..le vagyok maradva,de még van egy év,hogy behozzam!:))
süti beállítások módosítása