MedIQ

A Medipress érdekes cikket hozott ma az RSS olvasómba:

Az angol származású Tom Hadfield - aki 17 éves korában 40 millió dollárért értékesítette saját maga által kifejlesztett, labdarúgás témájú honlapját – most egy közösségi portál létrehozásán dolgozik, amely szerinte segíthet a malária elleni harcban. A fiatal vállalkozó ugyanis bízik a Facebook-hoz hasonló portálok „szájról-szájra” elven működő információ terjesztő hatásában, és abban, hogy ezzel meg lehetne fékezni ezt a halálos kórt, mely évente egymillió ember életét követeli elsősorban Afrikában.

A honlap arra ösztönzi az arra látogatókat, hogy legalább 10 dollárt adományozzanak 7 különböző, Tanzániában folyó kutatóprojekt finanszírozására, mint például a citromfű palánták elterjesztése, hiszen ez a növény segít visszavetni a moszkítók térhódítását. Hadfield szerint azonban a weblap jóval többről szól, mint szimpla adományozásról: „Az egyéni részvételre való ösztönzéssel olyan nemzetközi közösségeket lehetne létrehozni, melyek közös érdek köré csoportosulnak, hiszen ez a társadalmi kapcsolatépítés lényege” – mondja a vállalkozó. A honlap lehetőséget ad a lenyűgöző ötletekkel rendelkező tehetséges afrikai tudósok számára is, hogy részt vegyenek egy jobb jövő kialakításában.
Néhány évvel ezelőtt még egy ilyet megszervezni nem lett volna egyszerű feladat. Ráadásul néhány évvel ezelőtt annyira adományozni sem volt könnyű. Ma viszont egy kattintás. Ilyen ötletből kell több, és leginkább megvalósításról beszélek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr27438339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vallalkozasiotletek.com · http://vallalkozasiotletek.com/ 2008.04.24. 01:44:12

Most találtam rád, a Long Tail kapcsán.

Érdekesek a meglátásaid, gratulálok!

Long Tail

ui.: van esetleg lesz üzleti szándékod ezzel az irányvonallal? Mert van bent potenciálá, ugye érzed?!

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2008.04.24. 08:03:14

Köszönöm! Van bizony, erről hamarosan írni fogok itt is. :)

rothadó test csimota 2008.04.24. 14:31:06


Nagy lehetőség van benne. Az emberek félelemeiből és bizonytalanságaiból mindig nagy pénzt lehet húzni.
süti beállítások módosítása