MedIQ

Természetesen nem magyar szolgáltatásról van szó, habár csírájában hasonló kezdeményezéseket már ismerünk. Valószínűleg a magyar rendszerben egy ilyen ötlet nem tudná megvetni a lábát. Arról van szó, hogy online tudunk orvossal érintkezni. Nem feltétlenül saját kezelőorvosunkkal, de egy specialistával az adott területen.

Az Americal Well szolgáltatásáról van szó, ami elég egyszerűen működik. Regisztrálunk, majd keresünk egy, a problémánknak megfelelő orvost. Ezután hagyhatunk neki szöveges, illetve hangüzenetet, vagy beszélhetünk vele videochaten keresztül:



Elmondjuk neki egészségügyi gondjainkat, sztorinkat és felsoroljuk, milyen gyógyszereket szedünk, milyen allergiánkról tudunk, stb.:



Válaszát, receptjét akár azonnal továbbíthatjuk kezelőorvosunknak.



Nos, a gond az, hogy

  • elvileg online nem adhat senki orvosi tanácsot
  • A biztosítóval hogyan kell elszámolni?
  • Mennyire lehet egy ilyen site biztonságos, hogy megfelelően tárolhassa orvosi adataimat?
  • Melyik orvos mer online diagnosztizálni? Ha meg nem diagnosztizál, csak tanácsol, akkor meg minek videochat?

Ezeket csak azért soroltam fel, hogy kifejezzem aggályaimat az ilyen szolgáltatásokkal szemben. Mindezt annak ellenére, hogy magát az ötletet támogatom. Személy szerint én majd olyan háziorvost szeretnék magamnak, akit online is el tudok érni és nem kell, hogy minden apróságért személyesen menjek be.

A probléma csak az, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak még talán nem jött el az ideje. Még az online világ egyéb területei is gyerekcipőben járnak, nemhogy az egészségügy. Ahogy a személyre szabott genetikai cégek előtt is hatalmas jövő áll, így ezen ötletek előtt is, de  még nem most...

Hasonló témák:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr80387511

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása