MedIQ

Lassan visszatérek a régi kerékvágásba, ennek jeleként íme egy híregyveleg:

  • Ismerkedjetek meg két évfolyamtársammal, akik a Tomography Blogot írják angolul, ahol nemrég írtak egy érdekes projektről. A The Lancet nevű orvosi szaklap külön részleget indított az orvostanhallgatók számára a web 2.0 minden gyönyörével együtt.



  • A kutatóknak meg kellene tanulniuk kommunikálni. Az ok az, hogy a médiától nem várhatjuk a tudományos eredmények megfelelő magyarázatát, annál inkább a kutatóktól. A cikk persze a másik oldalt is bemutatja, miszerint nem mindenki alkalmas erre a feladatra. Én tartom, hogy a jövő kutatóinak meg kell majd tanulniuk bemutatni és átadni eredményeik lényegét a laikusoknak.

  • Wiihabilitáció: Egyre gyakrabban használják amerikai orvosok a Nintendo Wii-t a rehabilitációban. Mivel számtalan sportmozgást lehet vele végezni, ezért már sikerrel  alkalmazzák törések, műtétek és agyvérzések után a felépülés alatt.

  • Úgy látszik, a mai nap a Tomography Blogé, mivel íme egy másik posztjuk az orvosoknak hasznos web kettes eszközökről.

És végül egy felettébb furcsa iskolai projekt, melynek eredményét látjuk a videón. A genetikailag módosított élelmiszerek Hupikék Törpikék módra...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr29335190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AproV · http://internetalon.hu 2008.02.13. 23:49:26

Vazze nálunk ilyen soha nem lesz az orvostanhallgatóknak...
Tudom, mit beszélek.
süti beállítások módosítása