MedIQ

Egyszerűbb felsorolni azokat az ételeket, amiket a 12 éves Tylor megehet, mint amiket nem. 4 éves korától számtalan ételre súlyos allergiás tünetekkel reagált. Ma már csak csirkét, tonhalat, burgonyát, répát, almát és szőlőt ehet.

Eozinofil enteropátiában szenved. Ez egy ritka  betegség, mely arra készteti a bélrendszert, hogy több fehérvérsejtet termeljen. Ezek pedig az egyébként ártalmatlan ételt is idegenként kezelik és megtámadják azt, allergiás reakciót okozva. A vakbelét is eltávolították, hátha ezzel megelőzhetik a reakciókat.



Évek alatt Tylor rengeteget fogyott, hiszen szinte minden ételtől súlyos beteg lett. Végül orvosai vitaminokkal és ételek egész választékával próbálkoztak nála, míg meg nem találták a biztonságos étkeket.

Ma egyre jobban van és erősödik. Persze egész életében komoly diétát kell folytatnia. Annyira ritka a kórkép, hogy Indiában 10 év alatt összesen 7 esetet tudtak diagnosztizálni.

Kiket lehet tehát az eozinofíliás enteropátia diagnózisával illetni? Azokat, akik gyomor-, és bélrendszeri tünetekkel, illetve perifériás eozinofíliával rendelkeznek, de nincs gyanú parazitás fertőzésre, vasculitisre (erek gyulladása) vagy tumorra.

Forrás:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr19209623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fraki 2007.10.27. 16:36:41

Köszönjük, jó kis cikk.

mxplanet 2007.10.27. 17:57:12

szerencsétlen kölök..
süti beállítások módosítása