MedIQ

Ezentúl szeretnék beszámolni szorosabban a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumával kapcsolatos fontosabb hírekről, bejelentésekről. Az egyik ilyen aktualitás, az egy holnap kezdődő, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséről szóló konferencia, melyre háziorvosokat, belgyógyászokat, kardiológusokat, szakorvosjelölteket várnak.

"Kardiovaszkuláris prevenció" címmel posztgraduális konferenciát rendeznek 2007. október 11-13. között a Kölcsey Kongresszusi Központban (Debrecen, Hunyadi út 1-3.) a DE OEC Kardiológiai Klinika szervezésében.  

A legfontosabb témák:

  • A kardiovaszkuláris betegségek epidemiológiája
  • A különböző kardiovaszkuláris rizikó-faktorok (dohányzás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség, elhízás) szerepe az érelmeszesedés kialakulásában, és a kezelés legújabb lehetőségei 
  • Az étrend, a fizikai tréning és a psychoszociális tényezők kapcsolata a kardiovaszkuláris rizikóval
  • Fontos népegészségügyi betegségek (pl. szívinfarktus, szívelégtelenség, agyvérzés) kezelése és megelőzése, a populációs prevenciós stratégia szerepe
  • A hirtelen szívhalál megelőzése
  • Kardiovaszkuláris prevenció hazai gyakorlata és a jövő útja (kerekasztal megbeszélés)

Forrás


Miért olyan fontos ez?

Mert szív- és érrendszeri betegségek tekintetében siralmas a magyarországi helyzet és hatalmas hangsúlyt kell fektetnünk a megelőzésre, másrészt pedig az Auguszta programot is hivatott népszerűsíteni, aminek célja, hogy egy Kardiovaszkuláris és Onkológiai Komplex Regionális Egészségcentrum jöjjön létre, amely az Észak-Alföldi és az Észak-Magyarországi régiók teljeskörű betegellátási igényét elégheti ki a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr65193527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása