MedIQ

Forgalmas hétvége lesz, hiszen a Medicine 2.0 és a Gene Genie karneváljaim következő kiadásai is sorra kerülnek. A Medicine 2.0 a web 2.0 és orvoslás kapcsolatáról szól, ezen a héten a Medical 2.0 blog tartja; a Gene Genie a klinikai genetika bugyraiba vezeti az olvasót és a Med Journal Watch tartja.

Addig is íme a saját válogatásom, az angol orvosi blogoszféra legjobb cikkeiből. Jó böngészést!


  • Hasznos listák kutatóknak arról, hogyan készítsünk el egy plakátot, hogyan adjunk be egy publikációt vagy hogyan találjunk nemzetközi kollaboránsokat. (YourSciCom)
  • El lehet felejteni a drága szaklapokat! A jövő a nyílt hozzáférésé! Bora Zivkovic, az egyik, ha nem a leghíresebb tudományos-véleménybetyár, arra szólítja fel a kutatói közösségeket, hogy vegyenek részt a science 2.0 felépítésében és kommenteljenek, írjanak többet a PloS online, ingyenes folyóiratába, ahová bárki beküldheti cikkét. Akár olyan cikket is, melyet máshol nem fogadnának el, de értéke mégis lehet más kutatók számára. Én hiszem, hogy ingyenes előfizetésre fogja sarkallni a Nature, Science, stb. lapokat is.









További olvasmányok:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr15115987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holden caulfield · http://kaizen.freeblog.hu 2007.07.12. 17:09:36

Tudom, hogy nem annyira orvosi jellegű, de az (amerikai) kórházak működésével ill. annak folyamatos fejlesztésével foglalkozik a www.leanblog.org/ oldal. Lean/BPM szakmai körökben etalon.
süti beállítások módosítása